dinsdag 14 oktober 2014

Een echt heerlijk stoofpotje. Uit de slowcooker of uit de pan.



Een serieus lekkere stoofpot. Ik maak het in de slowcooker, maar het kan natuurlijk ook gewoon uit de pan.

Wat heb je nodig?
Nou voor ons (grote eters!) het volgende:

een ruime kilo stoofvlees
zout/zwarte peper
2 eetlepels bloem 
zonnebloemolie
250-300 gram gerookte spekjes
2 grote uien, in halve ringen
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
1 ruime theelepel gedroogde tijm
250 ml. runderbouillon
1 dessertlepel worcestersaus (of een eetlepel witte azijn)
6 aardappelen in blokjes
2 stronken broccoli (of 1 en een halve zak spruitjes)
400 gram champignons in plakken gesneden

Snij het stoofvlees in stukken van 2 bij 2 cm.
Breng het op smaak met zout en peper en bestrooi het met 2 eetlepels bloem.
Bak de spekjes in een beetje olie tot ze goudbruin zijn gekleurd en haal ze uit de pan.
Doe de spekjes in de slowcooker of een grote stoofpan.
Bak het vlees in de olie tot het rondom gekleurd is en doe ook het vlees in de slowcooker/stoofpan.
Fruit nu de uien en de knoflook in de olie (voeg zo nodig nog wat olie toe) en voeg de tijm, runderbouillon, worcestersaus (of azijn) toe en breng alles aan de kook. 
Doe de laurierbladeren en de kruidnagels in een thee-ei en hang dit in de pan. 
Het uienmengsel kan nu over het vlees heen gegoten worden.

Als je dit in een gewone pan gaat stoven, doe dat dan op een zacht vuur voor ongeveer 2 tot 3 uur. 
Voeg de aardappelen, broccoli en de champignons toe een half uur voor het einde van de kooktijd.

Kook je in een slowcooker voeg dan de aardappelen en broccoli meteen toe. Zet hem op slow voor ongeveer 9 uur (ik zet hem aan om 09.00 uur en we eten om 18.00 uur) maar doe de champignons er zo aan het eind van de middag (16.30 uur) even bij. 

Geloof me, dit is zooooo lekker!
En gezond.
Ook fijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten